İsviçre’de Gezilecek Yerler

          İsviçre’de yaşamak isteyenler için veya gezi amacıyla İsviçre’de gezilecek yerleri arayan takipçilerim için bilgiler sunacağım.

1.Ren Şelalesi

İsviçre’deki Ren Şelalesi, Avrupa’nın en büyük şelalelerinden biridir. Essiz manzarasını nehrin en üstündeki kaleden izleyebilirsiniz. Bu dev Şelale sizleri büyüleyecek şekilde muazzamdır.

2.İsviçre Başkenti Bern

isvicrede-gezilecek-_r6jm1vd

Bern dünya kültür mirası listesine girmiş şehirler arasında ve koruma altına alınmıştır. Bern için dünyada yaşanılabilecek en güzel şehirleri sayın deseler ilk sıralarda sayılabilir. Kültür ve tarihe merakınız varsa sizi ziyadesiyle memnun edebilecektir. Şehirde Ortaçağ kalıntıları bir hayli fazla. Üstelik burada Einstein’ın evini de görebilme şansına sahipsiniz. Şehirde gezerken tarihi çeşmeler ve tuğladan yapılmış olan evler size göz ziyafeti sağlayacak. 
3.The Matterhonimages (2)

Burası İsviçre’nin çatısı olarak bilinen, Alpler’in sahip olduğu en güzel manzaralı yerdir. Burada tren ile gezinti yapabilirsiniz. Dağın yakınlarındaki restoranlarda en güzel lezzetleri keşfedebilirsiniz.Bu dağ göğü delecek bir manzara oluşturabilir diyebiliriz.

4.Zürih

isvicrede-gezilecek-_xr3oxvh

İsviçre’den bahsedip de Zürih şehrini es geçmek olmazdı. Eğer İsviçre’deyseniz Zürih, gezilecek yerler listenizde mutlaka olmalı. Zürih ülkenin en sevilen şehirlerinden bir tanesidir. Ayrıca Avrupa’da en temiz şehir hangisi denildiğinde parmakla gösterilebilecek olan şehirlerdendir.

Zürih’te yer alan göl ve etrafında yerleşen evler çok güzel bir manzaraya sahiptir.

5.Chillon Şatosu

Chillon-satosu

Ortaçağ’dan kalan bu şato, Cenevre Gölü’nün kenarında essiz bir manzaraya sahiptir. Şatonun odaları çok büyük ve iç içe olarak yapılmıştır. Bu odaların en altında zindan bulunmaktadır. Bu zindanlarda o zamanın şairlerinin zincirlendiği anlatılıyor.

6.Şapel (Kapell) Köprüsü
images (1)

Luzern şehrinde bulunan Şapel Köprüsü, zamanında şehri savunmak için yapılmıştı. Reuss Nehri’nin üzerindeki Köprü, ahşap be kapalı olmasıyla dikkat çeker. Köprünün girişi ise sekizgen bir şekilde tasarlanmıştır.

 

7.Abbey Kütüphanesi

images (3)

Eğer kitapları seven biriyseniz buradan geçmeden duramazsınız. Giriş ücretleri biraz pahalı olsa da içerideki kültürel ve mimari güzellik sizi oldukça etkileyecektir. Salonun çatı kısmındaki işlemelerden gözlerinizi alamayacağınıza eminiz.

Eğer gezi planınız varsa gezilecekler listenize İsviçre’yi de eklemeyi unutmayınız 🙂

Yorum bırakın